Booking Expo at IBTM 2018

BOOKING EXPO СЪС СПЕЦИАЛНО УЧАСТИЕ В IBTM WORLD 2018 Booking Expo за втори път ще вземе участие в IBTM World в Барселона, благодарение на специалната покана на организаторите. IBTM World е едно от най-важните световни събития в сферата на туризма, по време на което се провеждат срещи, конференции, представяне на последните иновациите в индустрията. То […]

Mexico, Cancun

МЕКСИКО-РИВИЕРА МАЯ    ДЕН 1 КАНКУН – ПЛАЯ ДЕЛ КАРМЕН Пристигане в Канкун и трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.   ДЕН 2 ПЛАЯ ДЕЛ КАРМЕН – ЧИЧЕН ИЦА Закуска. Екскурзия до Чичен Ица. Считан за едно от Новите 7 чудеса на света, Чичен Ица е разположен в щата Юкатан, на приблизително 3 часа и […]

Hurghada, Egypt

Хургада – красивата страна на Египет

Ако обичате разнообразието, опознаването на нови култури или търсите идеално място за вашата лятна почивка, египетският курорт Хургада ви очаква. Основан през XX век под формата на рибарско селище, градът бързо се разраства и в момента е една от най-посещаваните дестинации. Хургада привлича туристите със своето разнообразие, красивите плажни ивици и водните атракциони.

Как да стигнем до Хургада?

Курортът разполага с летище, което осъществява директни връзки с голяма част от европейските столици. Посетители от България и други по-малки страни могат да използват прекачване през Кайро, тъй като ежедневно се извършват полети от столицата до крайбрежния град.

 

Забележителности в Хургада, които да посетим

Когато стане въпрос за морски курорт, мнозина смятат, че посещението е свързано единствено с плаж и море. Хургада далеч не е само това. Градът се намира в близост до куп исторически обекти, свързани с древната история на Египет. Ако разполагате с повече свободни дни и по-висок бюджет, задължително трябва да посетите Луксор, град разположен на около 200 км от Хургада. Това е древна местност, която е била столица на египетските фараони.

Непосредствено до Луксор се намира село Карнак, най-голямото религиозно селище в света. Известно е със своите паметници и останките от Древен Египет. В миналото е бил наричан Ипет-Исут, в превод – най-свещеното място. Обиколката на Луксор и региона ще ви отнеме ден, пълен с емоции, незабравими мигове и снимки за спомен.

Какви забавления ни предлага курортът?

Разбира се, Хургада е най-популярен със своята дълга крайбрежна ивица, простираща се на повече от 20 км. В региона се практикуват различни морски спортове като гмуркане с акваланг, плаване, уиндсърфинг. Ако не сте любители на тези дисциплини, може просто да се насладите на приятното време, чистата вода в Червено море и невероятния пейзаж, откриващ се от морския бряг.

Не си мислете, че не съществува нощен живот в мюсюлманска страна. Денонощно работят заведения и дискотеки, осигуряващи забавление за посетителите. Въпреки че египтяните не консумират алкохол, може да си набавите любимата алкохолна напитка от всеки бар, ресторант и магазин. Внимавайте единствено с употребата им на обществени места.

Хотели в Хургада и региона

Противно на очакванията, резервациите в Хургада  Букинг Експо  са на приемливи цени. В сайта на Booking-expo.com са публикувани всички налични  хотели, като е представена актуална информация за свободни дати и места за настаняване. Ако проявявате интерес към местността, не губете време. Ежедневно се запазват десетки стаи, а хотелите са пълни почти през цялата година.

 

Хургада е от онези местности, до които човек трябва да се докосне. Тя е пример за развитие, усъвършенстване и модернизация. За кратко време рибарското селище бе преобразено, за да се превърне в един от най-посещаваните морски курорти. Влезте още сега в Booking-expo, задайте своите критерии и на мига направете резервация за избрания от вас хотел.

Rhodes Greece / Родос Гърция

    Родос – слънчевият остров в Егейско море Разположен далеч от континентална Гърция, остров Родос е успял да съхрани богатата история на различни цивилизации и култури. Намира се в непосредствена близост до Турция, североизточно от остров Крит. Неговата площ от 1400 кв. км го превръща в най-големия Додеканезки остров. По цялата му шир ще […]

Madrid

Мадрид – сърцето на иберийския полуостров   Ако обичате разнообразието или търсите място, където да заведете своята претенциозна половинка, то испанската столица е правилното решение за вас. Мадрид е третият по големина град в Европа, в който живеят различни общности. Най-голям дял от имиграционната група заемат испаноговорящите – еквадорци, колумбийци и боливийци. Въпреки гъстото население, […]

Анталия – райското кътче до България

Анталия е един от най-красивите средиземноморски градове, който ежегодно привлича хиляди туристи от цял свят. Българите са едни от  многобройните посетители на курорта, тъй като разстоянието до границата е малко над 600 км. Турският град се намира в подножието на високи планини, които създават живописна гледка, сравнена с тази от приказките. Курортът и района обаче е най-популярен със своите уникални плажове, които го превърнаха в основен център на Турската ривиера. Именно туризмът е движещата роля в икономиката на вилаета и е  основен поминък на местните жители. Continue reading